TENGERPARTI PIHENÉSAlbánia Strandjai


Albánia mintegy 400 km-es strandszakasszal rendelkezik. Az Adriai és a Jón tenger is a rendelkezésünkre áll. Vannak - a trópusokat idéző - fehérhomokos szakaszok, apróköves mediterrán strandok, és sziklás kristálytiszta eldugott öblök.
SARANDA


Saranda a Jón-tenger, a Qefali-fok és a Ksamili-félsziget között húzódó, amfiteátrum-szerű Sarandai-öböl partján, a Korfui-szoros északi végpontjánál fekszik. Albániában itt a legmagasabb az évenkénti napsütéses órák száma, meghaladja a 2900-at.


Rengeteg étterem, kávezó csalogatja a vendegeket. A kis kikötőkbe, minden reggel visszatérnek a halászok a friss, éjszaka fogott hallal.

 Az aprókavicsos, csodálatosan kialakított parton mindenki megtalálja a számára legkedvesebbet.

KSAMIL


Ksamil-ban találhatóak Albánia legdélebbi strandjai, és itt található egyúttal az egyedüli fehér homokos partszakasz a 380 km-es tengerparton. A fehér homokos strandokon kívül a hely további különlegessége a 4 kis sziget: az Iker- sziget, a Smaragd-sziget, a Kis-sziget és a Kő-sziget. A legnagyobb 5 hektár, és a parttól kb. 100 méterre található, de az összes sziget együtt sincs 10 hektár. A szigetek úszva is megközelíthetőek, de most már a szigeteken kiépült éttermek csónakkal is átviszik a vendégeket.
VLORE


Vlorába kalandjaink során a tengerparti úton megyünk Sarandából, hisz annyi szépseget rejt, hogy kár lenne kihagyni. Vlora előtt, a mediterrán tengerpartról nehány km. alatt felkapasztkodunkunk 1080 m magasra, a Lloogara Nemzeti Parkba. Aztán néhány km. és újra lent a tengerparton találjuk magunkat.


Az egyik kedvenc szállodánk teraszán megpihenünk kicsit egy kávé erejéig, mielőtt tovább indulnánk 7 napos kalandunk utolsó tenger parti városába Durres-be.

Ez a weboldal cookie-kat (sütiket) használ azért, hogy weboldalunk használata során a lehető legjobb élményt tudjuk biztosítani.

OK!