BERAT - AZ 1000 ABLAK VÁROSA

Berat, Albánia 9. legnagyobb, s egyben legősibb városa. A város 1990-ben ünnepelte fennállásának 2400. évfordulóját. A rendkívül különleges adottságokkal bíró Berat télen-nyáron meseszép! Az sem elhanyagolható, hogy Dél-Albánia gasztronómiájának és kézművességének egyik központja. Híres olivájáról és fügéjéről, s csodaszép kézzel szőtt szőnyegeiről.


Reggel indulunk, és kb. 1,5 óra autókázás után érkezünk a Berat-i Fellegvárba. A kilátás persze magáért beszél, de azért egy kis kultúrát is magunkba szívunk első megállónk során. Megnézzük az ikon-múzeumot, és a 13. századi templomok lélegzetelállító freskóit. A templom a nagyközönség előtt nincs nyitva, de nekünk lehetőségünk lesz megcsodálni belülről is! (Persze egy kávé és Raki után.)


Berat az 1000 ablak városaként ismert, s nem mellesleg az UNESCO világörökség részét képezi. Következő megállónk tehát a főtér. Egy rövid séta után érkezünk a folyóparti sétányra (és hídra), ahonnan mindenkinek lehetősége lesz megörökíteni az óvárost és 1000 ablakát, valamint a 2416 m magas Tomorr hegy ormait.

Egy téren található a Nagy Mecset, és az Ortodox templom, mely gyönyörűen jelképezi az egész Albániára jellemző nyitottságot.

A sok látnivaló után következzen az ebéd! Autentikus, fantasztikusan friss és ízletes helyi ételsort fogunk elfogyasztani, mely mind húsimádóknak, mind vegetáriánusoknak is felejthetetlen élmény!

70 EUR/fő

Az ár a következőket tartalmazza:

Welcome drink
Utazás 9 személyes klimatizált kisbusszal
Kávé/üdítő
Belépőjegyek
Autentikus ebéd

Ez a weboldal cookie-kat (sütiket) használ azért, hogy weboldalunk használata során a lehető legjobb élményt tudjuk biztosítani.