AKTUALITÁSOKESEMÉNYEK, HÍREK, ÉRDEKESSÉGEK

AKTUALITÁSOKESEMÉNYEK, HÍREK, ÉRDEKESSÉGEK

A WizzAir és RyanAir menetrendszerű, Budapestről induló járatával nagyjából 2 óra alatt az Albán tengerparton találhatjátok magatokat.

Miért ne választanátok idén tavasszal, egy fantasztikus, élményekkel teli programot a szokásos, (és valljuk be sokszor középszerű) üdülés, vagy wellness-hétvége helyett?

Ismerjétek meg idén nyáron Velünk Albániát! 

​Gyönyörű táj, borkóstoló, gasztotúrák, kirándulások, friss levegő, tengerparti bázissal...
Foglaljátok le helyeteket időben családotoknak, vagy baráti társaságotoknak!​

A szállás Qerretben, a Durres-i Öböl egyik legszebb üdülőfalujában található. Innen indulnak fantasztikus programjaink is.

Gy.I.K. / hasznos információk

Milyen gyakran jön repülő, honnan-hová érkezik?

Budapestről, Albánia fővárosába Tiranába érkeznek a Wizz Air  menetrend szerinti járatai.

Most azt látjuk, hogy hetente két alkalommal, vasárnap és szerdán vannak  járatok. Az út időtartama 1 óra 10 perc.  Friss információ, jegy foglalás: www.wizzair.com


Autóval milyen útvonalon és mennyi idő alatt lehet ideérni?

Autóval a Budapest - Ásotthalom - Belgrád - Nis - Pristina -Tirana - Durres -Qerret útvonalat javasoljuk.  Az út kb 1000 km. amiből csak 150-170 km nem autópálya (NIS -Pristina). Ennek megfelelően, az út hossza, 12-14 óra. Figyelembe kell venni, hogy a határokon nyári szezonban hosszadalmas (akár több órás) várakozásra lehet számítani. A zöld kártyát ellenőrizhetik. A Kosovoba történő belépés előtt meg kell váltani a helyi biztosítást (ami jelenleg ingyenes).


Milyen okmányokkal lehet utazni?

Albániába a magyar személyi igazolvánnyal, vagy útlevéllel lehet beutazni. Vízumra természetesen nincs szükség. Az aktuális COVID-19. szabályoknak megfelelő oltási/vakcina igazolványt érdemes letölteni, vagy a kártyát/nyomtatott verziót magunkkal hozni.


Mikor érdemes utazni, milyen az időjárás?

Albánia egész évben gyönyörű! A tél, (december, január, február) hűvös, sok esővel, széllel. Nappal, amikor süt a nap igen, télen is kellemes kiránduló idő. A főszezon itt is július-augusztus. Május, június már kellemesen meleg, de a tenger még hűvös. Szeptemberben és októberben (szerintünk ekkor a legjobb) nagyon kellemesen meleg a levegő és a tenger is. November elejéig lehet fürdeni. Persze az időjárás, mint mindenhol a világon, itt is tud meglepetést okozni, de tapasztalatunk szerint nem tartósan. 


Milyen az orvosi ellátás?

Mindenki utasbiztosítással induljon útnak! Könnyen elérhető nemzetközi kórházak (amerikai, német, stb.) állnak rendelkezésre. A tapasztalatunk az, hogy profi ellátást lehet kapni, korrekt áron. 
Ez a weboldal cookie-kat (sütiket) használ azért, hogy weboldalunk használata során a lehető legjobb élményt tudjuk biztosítani.