BORKÓSTOLÓ GASZTRO-TÚRA A "DUKA" BORÁSZATBAn

Fantasztikus nap, jobbnál jobb borokkal és ételekkel Albánia egyik legjobb (és legszebb) borászatában.
Programunk kora-délután kezdődik. Első megállónk a Kavaja-szikla, ahonnan lélegzetelállító a kilátás a Durresi Öbölre.

Durresben egy rövid séta során megnézzük a római-kori Amfiteátrumot, mely a Balkán-félsziget legnagyobb ilyen jellegű történeti emléke. Megcsodáljuk a főteret és a nagymecsetet. Ezután tovább indulunk a DUKA borászatba, Albánia egyik legszebb borvidékére.


A DUKA borászat Qerret-től nagyjából egy órányira, az Ishëm folyóvölgy dombjai között bújik meg. Az albán agroturizmus igazi gyöngyszeme minegy 5 hektáron terül el. Mint Albániában sok helyen, itt is rendkívül fontosnak tartják a természetközeliséget. A szőlőt hagyományos, biodinamikus gazdálkodással művelik.


A mellett, hogy Albánia legjobb borait itt készítik, a borászat fantasztikus éttermet is üzemeltet.

A KÓSTOLÓ:

Bortúránk során megismerjük a borászat történetét, s természetesen szétnézünk mind a tőkék között, mind a feldolgozó egységekben és pincékben.


Négy féle bort, és két szőlőből készült párlatot "Raki"-t fogunk kóstolni, miközben elfogyasztjuk a fantasztikusabbnál fantasztikusabb ételeket.

A borok:

  • Merlot

  • Cabernet Sauvignon

  • Tempranillo

  • Fehér "Shesh"


Az ételek:

Tapas-stílusú autentikus albán fogások, a legminőségibb és legfrissebb alapanyagok felhasználásával:

  • Friss helyi fehér sajt, méz, rózsabors

  • Szezonális saláta

  • Grillezett sütőtök parmezánnal

  • Grillezett birs, dió, méz

  • Albán csicseriborsó krém

  • "Turshi" fermentált albán savanyúságok

  • Helyben sütött kenyér

  • Marinált oliva, narancs

  • Sült céklák

Főételek:

Szoptatós bárány, vagy kecskesült (természetesen cserélhető egyéb főételre)



70 EUR/Fő

Ez a weboldal cookie-kat (sütiket) használ azért, hogy weboldalunk használata során a lehető legjobb élményt tudjuk biztosítani.

OK!