HEGYI KALAND


BERAT


7-napos kalandunk második napján megállunk Beratban egy rövid sétára, és egy kellemes ebédre, melyet egy az óvárosra néző tetőterszon fogunk elfogyasztani. Egy helyi mondás szerint, aki nem járt még Berat-ban, nem látta Albániát. 

PERMET

Permet egy csodálatos hegyi városka a Gjirokastrai járásban. Szállásunkat egy nagyon kedves házaspár Ilir bácsi és felesége üzemelteti. A reggelit a fent is látható tetőterasztra kapjuk. Permetben töltjük hegyi etapunk jó részét. Rengeteg felfedeznivaló vár itt bennünket, legyen az óriás-hegyekkel körülvett termálfürdő, pisztráng-vacsora a helyi folyóra épült kis étteremben, vagy a meglátogatott kézműves mesterek és őstermelők által tartott kóstolók.

KÉK SZEM FORRÁS
A semmiből egyszercsak előbujik e gyönyörű, hideg, tiszta folyó. A Kék szem forrás (albán nyelven: Syri i kaltër) vízforrás és különleges természeti jelenség Albániában, a Vlora megyei Muzina közelében. A népszerű turista látványosságnak számító forrás tiszta, kék vize egy több mint ötven méter mély medencéből tör fel – a búvárok ötven méterig ereszkedtek le, de mélysége máig nem ismert.


Itt megpihenve feltöltődünk egy kicsit, piknikezünk eszünk/iszunk/sétálunk. Úszni sajnos (érthető okokból) tilos.

LLOGARA NEMZETI PARK

A Llogarai Nemzeti Park vagy gyakran Llogorai Nemzeti Park (albán Parku Kombëtar i Llogarasë vagy Parku Kombëtar i Llogorasë) 1966-ban létrehozott, 1010 hektáron elterülő nemzeti park Albánia délnyugati részén, az Akrokerauni-hegyvidékészaknyugati részén, a Llogara-hágó térségében. (Wikipedia)


Itt fogunk ebédelni és sétálni, mielőtt visszaereszkednénk a tengerpartra, Sarandából Durres felé tartva. Varázslatos vidék, kristálytiszta levegő, természetes források, kitűnő éttermek. Kézzel készített házi tészták, autentikus hegyi ételek.

Ez a weboldal cookie-kat (sütiket) használ azért, hogy weboldalunk használata során a lehető legjobb élményt tudjuk biztosítani.