KULTÚRA ÉS SZÓRAKOZÁS (leginkább szórakozás)

KULTÚRA ÉS SZÓRAKOZÁS (leginkább szórakozás)


Tirana


A fővárosban, Tiranában szállásunk, az általunk is preferált, rendkívül kellemes és igényes Vila Ada butikhotel. A hotel, Tirana főteréhez, valamint legszebb utcáihoz séta-távolságra található. Az elhelyezkedést követően, a közelben egy autentikus helyi “ kockásabroszos” tavernába, illetve annak teraszára invitálunk benneteket. Faszén parézson grillezett húsok, saláták, piták és minden ami finom. Megkóstoljuk a helyi jellegzetes italt a Rakit, ami egy kellemes szőlőpálinka (nem törköly). Természetesen hideg csapolt sör, és kellemes albán bor is vár minket. Miután senki sem nyűgös az éhség vagy szomjúság miatt, elindulunk Tirana főterére, ami kb. 40 perc séta. Csak azért ilyen sok, mert jóllakottan, csodálatosnál csodálatosabb üzletek között nehéz tempósan haladni.


Tirana főtere


A főteret 1928-1929-ben építették. 1968-ban az államalapító nemzeti hős Kasztrióta György, ismertebb nevén Szkander bég halálának 500. évfordulóján került ki a hatalmas lovasszobor.


A városban nappal és este is érdemes sétálni! Nyüzsgő, hangulatos főváros. 


tiranai programok

Itt tartózkodásunk alatt a főtér mellett meglátogatjuk Enver Hoxha ex-bunkerét, mely ma interaktív múzeum, koncerthelyszín és kiállító tér. Ez a BunkArt 1. 


Elsétálunk a mára már felújított bazárnegyedbe a Pazari i Ri-be.


Kipróbáljuk Tirana (és a világ) egyik legjobb csokoládé-éttermét.


Ha a társaság nyitott rá elmegyünk a helyi italnak (Raki) szentelt kortörténeti múzeumba egy átfogó kóstolóra. Elég hangulatosra szoktak sikerülni ezek az esték.

Ez a weboldal cookie-kat (sütiket) használ azért, hogy weboldalunk használata során a lehető legjobb élményt tudjuk biztosítani.